DCK Concessions Group

DCK Concessions
Billericay
5,500 sq. ft.

DCK commissioned Phoenix Construction to undertake the conversion of a warehouse previously used for document and equipment storage. The brief was to transform the accommodation into offices to be used as expansion space for the business. Importantly the desire to achieve a new environment not only concentrated on the creation of new workspaces, but also to ensure that the new space benefitted from new up to date lighting, heating/cooling and meeting the statutory regulations (Part L) related to the use of a warehouse space.

As with all high ceiling spaces, the laws of physics would be challenged with how to maintain a constant ambient temperature, wrestling with the typical seasonal fluctuations outside. Stringent calculations were determined by M&E consultants to provide a robust solution. Also, part of the brief was the need to counter the high ceiling and acoustics with sound absorption panels strategically located at the end of every workstation isle.

Given the hard unforgiving floor of the previously used warehouse, it was determined that the best method of providing data and electrics was through a series of conduits mounted high within the ceiling perimeter throughout the space. Given also the location of the facility, and lack of amenities, an exciting breakout space was also designed using vibrant hues that reflect the corporate trademark and branding, allied, providing various settings in terms of seating for staff, Phoenix Construction has created a wonderful open environment that sets new boundaries for occupation by the staff.

© 2020 PCSL

DCK